Dode zeehond paal 94.500 (Wassenaar – Katwijk)

 Katwijk, 12 maart 2011 00.10 uur   ik liep vrijdagavond 11 maart 2011 op het strand en zag om 21.55 uur een vosje wegrennen.  Hij had zojuist het linkeroor van een dode zeehond opgepeuzeld. Voor de rest was -ie nog helemaal compleet. Ik scheen met mijn hoofdlamp naar duin en zag twee paar ogen mijn kant opkijken. Jullie kunnen het kadaver vinden bij paal 94.500 (en dan ongeveer 50 a 100 meter noordwaarts richting katwijk)

groeten van Huig  (Katwijk)

 

EHBZ Noordwijk kreeg vanmorgen een melding, terwijl ze net aan het rijden waren naar de melding van een dode bruinvis, nogmaals een melding van Andre de visserman.  Twee kilometer verder lag  een dode zeehond. Het ging om een vrouwtjes zeehond en zij lag ter hoogte van strandpaal 94.500 . Ze had een lengte van 1.40 cm. De zeehond was op een paar plekken aan gepikt door de meeuwen. EHBZ heeft ook dit dier mee genomen naar de viezer voor onderzoek. Het bleek dus te gaan om de zeehond die op vrijdagavond al gezien was door Huig uit Katwijk.

EHBZ Noordwijk