Zeehond Vrouwenpolder

Vrouwenpolder, 18-02-11 Al enkele dagen zwom er voor de noord kust van Walcheren een zeehond.  Deze zeehond kwam telkens op het strand.

Op vrijdag, 18 – 02 – 11 kwam er een melding dat er ter hoogte van Domburg een zeehond op het strand lag. De EHBZ -zuidwest werd gewaarschuwd. Bij het ter plaatse gaan bleek dat de zeehond weer was vertrokken. Door het strand af te rijden werd de zeehond aangetroffen ter hoogte van de overgang Westhove. Het bleek te gaan om een zogenaamde longworm zeehond. De EHBZ – zuidwest poogde het dier te pakken maar voordat er iets gedaan kon worden was deze weer het water in.  ’s Middags omstreeks 17.00 uur werd gebeld door een medewerker van het Zeeuws Landschap dat ter hoogte van een Oranjezon een zeehond lag. Nu kon de zeehond wel gevangen worden. Het bleek hetzelfde dier te zijn geweest die ’s morgens tot twee toe was gespot. Het dier is op transport gezet richting Pieterburen.

De afgelopen week waren er meerdere meldingen geweest van een jonge zeehond die onder het bloed zat en zich op he strand bevond.

[mappress mapid=”323″]