Amelandse bruinvis Jelser opgevangen door SOS Dolfijn

Harderwijk, 14 februari 2011 – In het opvangcentrum van de Stichting SOS Dolfijn is gistermiddag een gestrande bruinvis binnengebracht. Het dier is gevonden op het drooggevallen wad bij Ameland. Jelser is vernoemd naar zijn vinder en is de hele nacht intensief verzorgd.

De Amelandse bruinvis is de tweede levend gestrande bruinvis die dit kalender jaar is opgevangen. 25 Januari werd bruinvis Sienke overgebracht van Texel naar Harderwijk. Met Sienke gaat het ondertussen steeds beter. Hoe de situatie van Jelser zich ontwikkeld is onzeker. Omdat het jonge dier zichzelf nog niet kan redden in het opvangbassin is hij de hele nacht ondersteund door vrijwilligers van SOS Dolfijn. Vooral de eerste dagen zijn cruciaal en moeten uitwijzen of er een goede kans is op herstel. “Het is een bruinvis van ongeveer acht maanden oud die redelijk doorvoedt is. Wat er precies aan de hand is zal de komende dagen moeten blijken uit verschillende medische onderzoeken”, aldus een medewerker van Stichting SOS Dolfijn.

Stichting SOS Dolfijn heeft de afgelopen jaren vele bruinvissen succesvol gerehabiliteerd en teruggebracht naar zee. De stichting is een onafhankelijk opererende organisatie die afhankelijk is van donaties en giften. Het Dolfinarium is al jaren hoofdsponsor van SOS Dolfijn en biedt onderdak voor de opvangwerkzaamheden.

Meer weten over de stichting? Surf naar www.sosdolfijn.nl