Politie redt jonge zeehond

Cadzand, 12 februari 2011 – Tijdens hun surveillance werden twee politemensen aangesproken door het publiek. Er zou een dier in nood verkeren.

De surveillance eenheid van de politie Oostburg waren bezig met hun dagelijkse werkzaamheden toen zij werden aangesproken door wandelaars. Er zou in de buurt van Cadzand een jonge zeehond in de problemen zitten. De politiemensen gingen polshoogte nemen en zagen dat er een jonge zeehond op het strand lag. Bij deze jonge zeehond stonden tientallen mensen te kijken naar het dier. De zeehond kroop steeds verder naar boven, richting duinen. De twee politiemensen twijfelden geen moment en pakten de zeehond op en plaatsten deze in de auto. Ondertussen hadden de politiemensen, de mensen gebeld van de EHBZ zuidwest (onderdeel van de zeehondencreche Lenie ’t Hart). De politiemensen hebben de jonge zeehond overgedragen aan deze mensen en daar bleek dat het een jonge grijze zeehond was van ongeveer 6 weken oud met een geschat gewicht van 15 kg. De zeehond is overgebracht naar Pieterburen.

[mappress mapid=”317″]