Sealife laat zeehonden vrij te Koksijde

Blankenberge, 18 januari 2011 – Het SEA LIFE Centre is heel blij weer twee gewone zeehonden de vrijheid te kunnen geven. De dieren werden vrijgelaten in Koksijde, ter hoogte van ‘Ster der Zee’ op dinsdag 18 januari om 10u30.

De zeehonden, een mannetje en een vrouwtje die afgelopen maanden zijn aangespoeld, zijn nu sterk en groot genoeg om vrijgelaten te worden. De 2 zeehonden, genaamd Biezerdje en Sunny, hebben allemaal een meter of peter gevonden, hebben een minimumgewicht van 35 kilogram en zijn heel gezond.

Over beide zeehonden valt wel iets speciaals te vertellen. Biezerdje werd opgevangen met een stuk net dat ingegroeid was in zijn nek. Het arme dier was namelijk met zijn kop in een vissersnet gezwommen. De dierenverzorgers hebben er hun handen mee vol gehad maar hebben de zeehond er volledig weer bovenop geholpen.

Na een succesvolle actie rond Werelddierendag besloot Permesso.be, uit naam van al hun leden, ook een jonge zeehond te adopteren die in SEA LIFE was opgevangen. Maar liefst 12.586 Permesso.be leden stemden mee om een naam voor dit vrouwtje te kiezen. De naam Sunny kwam met 43% als favoriet uit de bus!

bron:  www.sealife.be