Witje bij Renesse

Renesse, 9 januari 2011 -Zondagmorgen om 09.40 kwam er een melding binnen bij de EHBZ van een gestrande zeehond, nog een jong beestje in een witte vacht. Bij aankomst op het strand van Renesse bleek het om een jonge grijze zeehond te gaan die nog geen 2 weken oud was, het beestje was nog niet verhaard en had zijn witte vacht nog.

Met behulp van enkele omstaanders is de zeehond van het strand naar Marten zijn auto gedragen. Dat was een flink eind sjouwen was het oordeel van de behulpzame burgers.

De zeehond is door Marten Geerse naar Lelystad gebracht en daar overgedragen aan medewerkers van de zeehondencreche Lenie ’t Hart. Daar bleek na onderzoek dat het beestje enkele snijwonden heeft maar verder in goede konditie verkeerd. De zeehond weegt 45 kilo.

melding en foto’s: Marten Geerse

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_Renesse9Januari2011″]