Drukke tijden voor EHBZ Noordwijk

Noordwijk, 9 januari 2011 – Vandaag kreeg EHBZ Noordwijk maar liefst 3 gestrande zeehonden in de schoot geworpen.


Zeehond tussen Katwijk en Wassenaar
Het begon zondagmorgen rond drie uur. Tijdens strandsurveillance werd een zeehondje aangetroffen op het strand tussen Katwijk/Wassenaar. Zeehondje had duidelijk longwormen met bloed aan de bek. Na eerste hulp te hebben toegediend de zeehond overgebracht naar den Oever alwaar een medewerker van de zeehondencreche Pieterburen het dier heeft overgenomen.

>> Fotoverslag EHBZ Noordwijk

2e zeehond vanmorgen Wassenaar

Melding over een zeehond op het strand van Wassenaar. Het ging net als vanochtend om een gewone zeehond met longworm. EHBZ Noordwijk heeft de zeehond meegenomen naar het materiaalgebouw van de reddingsbrigade, waar de nodige verzorging is gegeven. Waarna men naar Den Oever is gegaan, waar een medewerker van Pieterburen voor het verdere vervoer zou zorgen.

>> Fotoverslag EHBZ Noordwijk

3e zeehond voor de EHBZ Vandaag
Vanmiddag was er weer een melding van een zeehond dit keer was het op het strand van Bloemendaal. John van de reddingbrigade Bloemendaal heeft het dier zolang opgevangen zodat de EHBZ Noordwijk hem daar op kan halen en verder vervoeren naar Den Oever waar die door medewerkers van de zeehondencreché verder zal worden vervoerd. Mensen van de Reddingbrigade weer bedankt voor jullie inzet voor de zeehonden.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_Bloemendaal9Januari2011″]