2 Zeehonden gestrand

 
links de gewone zeehond van Rockanje, rechts de grijze zeehond van Zandvoort

Noordwijk en Rockanje, 7 januari 2011, melding van 2 gestrande zeehonden in Noordwijk en Rockanje.  Vanmorgen omstreeks 10.00 uur ging de telefoon van EHBZ zuidwest.

Vanmorgen omstreeks 10.00 uur ging de telefoon van de EHBZ – zuidwest. Tussen het voormalige autostrand van Oostvoorne en de bunkers lag een gewonde zeehond. Hierop werd contact opgenomen met de collega’s van Zuid-Holland. Deze waren op dat moment niet direct inzetbaar.  Vervolgens is assistentie verzocht van het Zuid – Hollands Landschap. Deze mensen waren toevallig op excursie met studenten. Ze wilden assistentie verlenen. Zij zijn direct ter plaatse gegaan en hebben de gewone zeehond gevangen. Ondertussen was er continue contact met de (Raymond en zijn vrouw)  vinders en mensen van het Zuid-Hollands landschap. Binnen een uur was Jaap v.d. Hiele ter plaatse bij de aanzet van de Haringvlietdam. Daar werd de zeehond, welke ene longworm patient bedroeg de eerste hulp gegeven.  Daarna is Jaap van der Hiele onderweg gegaan naar Laren – Eemnes.  Tijdens het aanrijden bleek dat Kees Kooimans van EHBZ van Noordwijk ook een zhond zou hebben . Kees en Rinus hebben zich ontfermd  over de zeehond in Zandvoort. Beide zeehonden werden naar Laren – Eemns gebracht waar ze werden overgedragen aan de mensen van de zeehondencreche Lenie ’t Hart te Pieterburen.

links de gewone zeehond van Rockanje, rechts de grijze zeehond van Zandvoort

[mappress mapid=”292″]