Meerval op strand bij Kwade Hoek

Foto DirkJan Dekker IVN gids

Ouddorp, 30 december 2010 – EHBZ ZuidWest kreeg de melding dat er een walvisachtige was gestrand thv paal 6. bij de Kwade Hoek. KNRM en de KNRB te Ouddorp hebben direct mensen gewaarschuwd. EHBZ ZuidWest is vanuit Middelburg vertrokken met de wetenschap dat er een dolfijn of bruinvis was gestrand.

Jaap Van der Hiele van EHBZ Zuidwest doet zijn verhaal.

Het is een heel verhaal over de Meerval. Wij kregen de melding dat er een walvisachtige was gestrand thv paal 6. bij de kwadenhoek. Deze melding kwam via politie – Rotterdam – vuurtoren – EHBZ. Als EHBZ zijn we gewend om de nodige zaken te regelen. Zo ook met deze melding. SOS dolfijn was ook reeds gewaarschuwd

We hebben goede contacten met de KNRM en de KNRB te Ouddorp. Ze hebben direct mensen gewaarschuwd. Wij zijn vanuit Middelburg vertrokken met de wetenschap dat er een dolfijn of bruinvis was gestrand.

Toen wij daar kwamen was er niets meer te vinden, wel een hoop netten. Na een poos gezocht te hebben en e.e.a. kort gesloten te hebben met de politie Rijnmond bleek dat er wandelaars waren geweest die alarm hadden geslagen met de mededeling van een “walvis” Uit navraag door mijn collega van SOS dolfijn bleek het te gaan om uw meerval.

Deze meerval is teruggezet door de wandelaars met behulp van netten in het water. Voor zover ik weet zal de meerval dood gaan als gevolg van het zoute water. De vis is nog wel weggezwommen maar vermoedelijk zal deze ergens stranden tussen de westplaat en Stellendam.

Wat ik begrepen heb van de “vinders”was dat deze weggezwommen was. Voor de rest weet ik het niet.

>> overzicht meldingen op www.waarneming.nl
>> foto’s op waarneming.nl
>> volledig verhaal op IVN Goeree – Overflakkee

[mappress mapid=”288″]