Oudejaarsavondzeehonden

Domburg en Cadzand, 31 december 2010 – Blijkbaar heeft een zeehond een heel ander idee over oudejaarsavond vieren. Geef toe, aanspoelen op het strand met oudejaarsavond heeft wel iets. Je wordt met de wagen opgehaald, krijgt ORS, gaat gezellig de rieten mand in en men brengt je effe naar de zeehondencreche in Pieterburen waar je met de beste zorgen omringt wordt. Mooi toch?!

En daardoor mocht Marten Geerse van EHBZ ZuidWest een gewone zeehond van het strand van Domburg plukken, meer bepaald op het strand noord van Hoogduin en Westhove. Het ging om een dier met een gewicht van amper 20kg met duidelijk longwormen.

Bijna tegelijkertijd kwam de melding van een gestrande gewone zeehond te Cadzand bij strandpaviljoen De Molen. Ook hier ging het om een dier met een gewicht van amper 20kg met duidelijk longwormen. Deze zeehond werd opgehaald door Albert Dijkstra en zijn vriendin Annemarie om tot bij Jaap Van der Hiele gebracht te worden.

Waarop Jaap Van der Hiele en Marten Geerse met oudejaarsavond elk met een zeehond richting zeehondencreche Lenie ’t Hart in Pieterburen mocht rijden.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_Cadzand31December2010″]

[mappress mapid=”286″]