1e grijze zeehond zuid-west delta

Op 14 december 2010 werd er melding gemaakt van een gewonde zeehond bij Slag Maasmond op de Maasvlakte.

De mensen van de EHBZ-zuidwest (V.P.G.O.) uit Spijkenisse zijn direct ter plaatse gegaan. Bij aankomst bij Slag Maasmond thv. eettent de Smikkel-in trof men bovenop de stenen een jonge grijze zeehond aan. De zeehond was helemaal wit op een klein grijs plukje na op zijn kop. Hert dier wass niet ouder dan ongeveer 12 dagen. De zeehond was gewond aan zijn linkeroog. Door de mensen van V.P.G.O. werd eerste hulp gegeven en hebben het obeglukkige diertje op transport gezet naar de zeehondencreche Lenie ’t hart te Pieterburen.  De zeehond werd geadopteerd en krijgt de naam   JAMIER. 

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_1eGrijzeZeehondZuidWestDelta2010″]

[mappress mapid=”274″]