1e grijze zeehond van het nieuwe seizoen te Noordwijk

Noordwijk, 6 december 2010 – de EHBZ Noordwijk kreeg  melding van een jonge zeehond. De zeehond lag tussen Noordwijk en Zandvoort ( strandpaal 69.000 ) Ter plaatse gekomen stond de vindster de EHBZ op te wachten. Het bleek te gaan om een jonge grijze zeehond. De zeehond was nog niet helemaal verhaard.

De medewerkers van de EHBZ zijn door gereden naar de reddingsbrigade Bloemendaal voor verdere verzorging. ( bedankt reddingsbrigade Bloemendaal ) Vanuit Bloemendaal is men gelijk door gegaan naar Pieterburen.

Bij aankomst werd de jonge zeehond ( mannetje ) gewogen (16 kilo ) en verzorgt. Het is onbekend of deze zeehond van de Engelse kust komt of van de Waddenzee. .Later op de avond kwam er een tweede jonge grijze zeehond binnen ( vrouwtje ) van Terschelling . Het gaat goed met de twee grijze jongen zeehonden.

>> Fotoverslag EHBZ Noordwijk