Duitse zeehond in opvang bij Ecomare

Ecomare, 3 november 2010 – Het was direct te zien aan zijn witte petje. De jonge zeehond die vorige week bij Ecomare binnenkwam moest wel uit Duitsland komen. In het Duitse opvangcentrum Friedrichskoog krijgen opgevangen zeehonden namelijk soms een likje witte verf op hun kop om ze in het wild makkelijk te kunnen herkennen.

Zeehond Dick was afgelopen zomer in het Duitse centrum terecht gekomen door een zware longinfectie. Ook nu waren het zijn longen die ervoor zorgden dat hij hulp nodig had.

Herhalingsbezoek
Dick was in september losgelaten door medewerkers van het Duitse opvangstation. Hij was helemaal gezond en woog bijna 30 kilo. Toch ging het binnen twee maanden weer mis. Bijna 10 kilo lichter, benauwd en met koorts belandde hij deze keer bij Ecomare in de opvang. Het komt maar heel weinig voor dat er zeehonden voor een tweede keer in een zeehondenopvang terecht komen. Meestal redden ze het prima na dat eerste duwtje in de rug.

Beter
Het gaat gelukkig nu al beter met Dick. Zijn koorts is gezakt en hij klinkt een stuk minder benauwd. Inmiddels eet hij 16 haringen per dag, dus het zal vast niet lang meer duren voordat hij weer lekker rond en gezond is!

bron: www.ecomare.nl