Voorlichting

Spijkenisse, 10 oktober 2010 – Het Milieu Educatie Centrum te Spijkenisse hield een zeehondensafari of wel het Milieu huis.

Door de mensen van Milieu Educatie Centrum Spijkenisse werd een zeehondensafari georganiseerd naar de Brouwersdam. Het M.E.C. had via de Zeehondencreche Lenie ’t Hart te Pieterburen geinformeerd of er voorlichting kon worden gegeven door iemand van de organisatie.  Hiervoor werd de EHBZ Zuidwest gevraagd om tijdens de zeehondensafari tekst en uitleg te komen geven aan de groep mensen.  De bezoekers kwamen met een bus en door de EHBZ Zuidwest werd voorlichting gegeven over de zeehonden die  voorkwamen in onze wateren. Bij de spuisluis werden vier foeragerende zeehonden gespot. Korte tijd daarna heeft de EHBZ de mensen meegenomen naar de Jan van Renesseweg te Renesse. A ldaar werden maar liest 79 zeehonden geteld die daar lagen te zonnebaden.

Door de mensen van de EHBZ werden de gasten nog even via de Oosterschelde geleid waar men de zeehonden in de Oosterschelde zouden kunnen spotten en mogelijk nog verschillende bruinvissen zouden kunnen waarnemen.

Uit de reacties van de mensen bleek dat de voorlichting op prijs werd gesteld en dat het voor herhaling vatbaar was.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_VoorlichtingMEC”]