Tentoonstelling walvissen te Leiden

Leiden, 10 september 2010 – Vanaf 15 oktober 2010 t/m 21 augustus 2011 loopt in het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Leiden de tentoonstelling Walvissen.

Begeef je vanaf 15 oktober 2010 bij Naturalis tussen walvissen en dolfijnen. De tentoonstelling Walvissen laat zien hoe deze bijzondere zoogdieren langzamerhand de zee veroverden en zich hebben aangepast aan het leven in water. Lichteffecten, filmbeelden en geluiden doen je onderdompelen in de wereld van de diepe oceaan.

The making of Walvissen
Op dinsdag 13 juli en woensdag 14 juli verhuisde Naturalis een walvisskelet van een depot op de Raamsteeg in de binnenstad van Leiden naar het museum. Het meterslange skelet werd gedemonteerd en in stukken verplaatst.

Het walvisskelet is een vrouwelijke zuidkaper van 11 meter lang. Deze soort komt voor op het zuidelijk halfrond en kan tot 18 meter lang worden. Vanaf 15 oktober 2010 is het skelet te bewonderen in de nieuwe tentoonstelling Walvissen in Naturalis.

>> Bekijk de foto’s van de verhuizing van het walvisskelet

Meer informatie
Meer informatie over de zuidkaper is te vinden op natuurinformatie.nl.