Zeehond Boei VH 10

Breskens, 12 augustus 2010, Vanmorgen kwam er een melding binnen via het coordinatie centrum Vlissingen  bij de mensen van de Zeehondencreche Lenie ’t Hart dat er een zieke zeehond op de Hoge platen lag thv. boei VH 10. De melding werd gedaan door de de schipper van het  ms. festijn.

De strandreddinsbrigade van Vlissingen was reeds onderweg ivm. een andere melding toen zij het verzoek kregen om te gaan kijken bij Boei 10 in vaarwater Hoofdplaat. Daar zag hoofd strandwacht Albert Dijkstra de zieke zeehond liggen.  Hij bedacht zich geen moment en ging aan land. Voordat de zeehond iets in de gaten had, lag deze al in de mand. Op de reddingspost stonden de mensen van de zeehondencreche Lenie ’t Hart al te wachten om de zeehond over te nemen en om deze te voorzien van de eerste hulp. Nadat de eerste hulp aan de zieke zeehond was gegeven werd deze op transport gezet naar Pieterburen. De zeehond zal de naam Festijn krijgen

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_ZeehondFestijn”]

 

[mappress]