Zeehond in haven Dordrecht

 Dordrecht, 9 augustus 2010 – Door medewerkers van Rijkswaterstaat is vanmorgen een jonge zeehond opgevist.  Medewerkers van Zeehondencreche Lenie ’t Hart hebben het dier opgehaald en meegenomen naar de opvang.

Lees het volledige artikel in de Schuttevaer

Vanmorgen, 9 augustus en net terug van vakantie werden wij om 7.30 gebeld door de creche, dat er een zeehond was gezien door Rijkswaterstaat te Dordrecht.

Door ons is gebeld met de mensen van Rijkswaterstaat, maar de zeehond zwom nog rond. Nog geen 10 minuten later kwam het bericht dat de zeehond was gevangen en zijn we naar Dordrecht gereden. Aldaar het jong, naar schatting ruim 4 weken en 12 kilo , gevoed en verder gebracht naar Laren – Eemnes. Daar werden we door Andre opgewacht en hebben de zeehond aan hem overgedragen. De jonge zeehond is gevonden in het Krabbegat door de roeiers en uit het water gehaald door mensen van Rijkswaterstaat.

Groeten Marten en Connie

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_ZeehondDordrecht”]

 

[mappress]