Jonge Zeehond op strand van Noordwijk *update*

Kees Kooimans met de zeehondenpup

Noordwijk, 16 juli 2010 – Vanmiddag rond 16.45 uur werd er op het Noordwijkse strand tussen afrit 22 en 23 een jonge gewone zeehond op een strandbank aangetroffen. EHBZ Noordwijk is direct ter plekke gegaan en heeft de zeehond gevangen.


Gisteren zijn ze ook al ter plekke geweest en het vermoeden bestaat dat het om dezelfde jonge zeehond gaat. Nadat de zeehond bij de NRB was gebracht heeft deze ORS gekregen en is zijn temperatuur opgemeten deze was 37,6 en dat is goed. Het zeehondje is ongeveer 3 weken en verder gezond.

De zeehond wordt naar Den Oever gebracht en wordt daar overgenomen door medewerkers van Lenie ’t Hart van zeehonden creche Pieterburen.

Terwijl men onderweg was naar Den Oever werd er nog een jonge zehond gemeld bij Bloemendaal. Men heeft ook deze jonge zeehond opgehaald. Nu is men met twee zeehonden onderweg naar en Oever.

>> Fotoverslag EHBZ Noordwijk