Levend bruinvisjong gevonden in de Mokbaai

 Tijdens het vogels kijken bij de Mokbaai zag Pieter Duin afgelopen woensdagavond een levende bruinvis in het slik liggen. Hij alarmeerde Salko de Wolf van Ecomare die het dier, in een gezamenlijke actie met Het Sop, naar Den Helder bracht. Daar nam SOS Dolfijn de zorg over. De bruinvis was een jong vrouwtje van ongeveer 90 cm lang. Ze woog slechts 10,7 kg en was sterk vermagerd. Tijdens het transport was ze erg apathisch en eenmaal in het Dolfinarium ging ze ook niet zelf zwemmen. De verzorgers van SOS Dolfijn hebben haar de hele nacht ondersteund in het water. Bruinvissen kunnen er namelijk niet tegen om droog te liggen, maar als ze niet zwemmen zinken en verdrinken ze. De bruinvis is Lima genoemd. Na een rustige nacht melden de verzorgers van SOS Dolfijn dat het naar omstandigheden goed gaat met Lima. Lima is nog zo jong, dat ze nog geen tanden heeft. Op basis van allerlei kenmerken schatten de deskundigen van het Dolfinarium dat ze 4-8 weken oud is. SOS Dolfijn is een zelfstandige stichting die binnen het Dolfinarium gehuisvest is en daar ook uit voortkomt. In Harderwijk worden al ruim 40 jaar kleine walvissen en dolfijnen opgevangen. Momenteel hebben de verzorgers van SOS Dolfijn ook de zorg voor orca Morgan.

[mappress]