Eerste zeehondenbaby gered door Zeehondencrèche

Pieterburen, 4 juni 2010 – Vandaag is in de Zeehondencrèche de eerste zeehondenbaby van dit jaar opgevangen. Het is een mannetje van een paar dagen oud en hij weegt slechts 9 kilo.

De zogenaamde ‘huiler’ is gevonden op het strand van Ameland. Door omstandigheden is het jonge dier zijn moeder kwijt geraakt en zou zonder hulp langzaam sterven van de honger.

De zeehondenbaby is dankzij de hulp van vrijwilligers direct naar de Zeehondencrèche gebracht, waar hij zijn eerste portie voeding krijgt. Natuurlijk is iedereen van harte welkom in Pieterburen om de donzige pup met eigen ogen te komen zien.

Lenie ’t Hart heeft de adoptie van de eerste huiler cadeau gedaan aan radio 538 DJ Edwin Evers tijdens zijn jubileum uitzending. Hij mag de naam verzinnen van het dier en wordt uitgenodigd bij de vrijlating die naar verwachting over een paar maanden zal plaatsvinden.

>> Lees het volledige verslag met foto’s