Zeehonden aan Zimmermangeul opgeschrikt

Zimmermangeul, 29 mei 2010 – De zeehonden aan de Zimmermangeul werden opgeschrikt door kiters. Zeker in deze periode dat de zeehonden hun jongen werpen en zogen, is verstoring nefast.


Een verslag door Myriam De Proost.

“Ik ben gisteren gaan fietsen tot aan de Zimmermangeul, en dan maar meteen wat fotootjes genomen. We waren er rond 15 uur, er lagen 8 zeehonden, helemaal rechts, op de hoek tegen de strekdam van het Verdronken Land van Valkenisse aan, eigenlijk hadden ze nog amper zandbank. Waarschijnlijk om zo ver mogelijk weg te blijven van de veelvuldig aanwezige kiters.”

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren” album=”es_Zimmermangeul29Mei2010″]

[mappress]

ADDENDUM

Er wordt ons verweten dat wij, ik citeer “zomaar een gebeurtenis op uw site publiceert waarvan U de gevolgen niet kent” – einde citaat.

Uit observaties van de voorbije jaren zin wij ten zeerste vertrouwd met de ligplaatsen van de zeehonden aan de Zimmermangeul (aangeduid op luchtfoto met X).
Sinds kort komen er geregeld kitesurfers oefenen in de Zimmermangeul met als gevolg dat de zeehonden hun klassieke ligplaatsen verlaten hebben en zich teruggetrokken hebben tot op de uiterste punt van de zandbank waar de kitesurfers niet komen. (aangeduid op luchtfoto met rode X)

Wanneer er geen kitesurfers zijn, liggen de zeehonden op hun oude ligplaatsen, bij aanwezigheid van kitesurfers verdwijnen zij daar en verkassen naar de uiterste punt.

Dit zijn simpelweg objectieve vaststellingen.