Dode bruinvis en andere zeezoogdieren te Katwijk

Katwijk, 2 april 2010 – Op vrijdag 2 april kreeg de EHBZ ook melding van een bruinvis ten zuiden van Katwijk. Het was bij de melding niet geheel duidelijk of het dier nog in leven was. Bij aankomst bleek de 1.30m. lange bruinvis reeds dood te zijn.

Het kadaver dat toch enigszins gehavend was door snijwonden, werd voor sectie naar Utrecht vervoerd.

Ook borg de EHBZ nog twee zeehonden die al enige tijd dood bleken te zijn. Kees Kooimans van de EHBZ groep Noordwijk laat weten dat er dit jaar in het gebied Scheveningen / Bloemendaal, al 33 dieren, zowel dood als levend van het strand zijn gehaald. “Een record aantal”, aldus Kooiman.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_Katwijk2April2010″]