Franse bruinvis opgevangen bij SOS Dolfijn

© Jan Haelters, MUMM/BMM

Harderwijk, 31 maart 2010 – In het opvangcentrum van de Stichting SOS Dolfijn is gisteravond een gestrande bruinvis binnengebracht. Het dier is gevonden voor de kust van het Franse Calais en vervolgens werd het dier naar Harderwijk (Nl) gebracht door medewerkers van het KBIN (BMM). Naar omstandigheden maakt het dier een goede eerste indruk.

“Het gaat om een mannetje van ongeveer 8 maanden. We hebben hem Luc genoemd om zo zijn Franse achtergrond duidelijk te maken,” legt Jolanda Meerbeek van SOS Dolfijn uit.

Luc maakt het naar omstandigheden goed. Hij is alert en nieuwsgierig naar zijn nieuwe leefomgeving maar wordt nog wel ondersteund bij het zwemmen. Ook krijgt hij van de vrijwilligers van SOS Dolfijn handmatig vis toegediend.

De komende dagen zal er door dierenartsen meer onderzoek worden gedaan naar de fysieke gesteldheid van Luc.

Het is de bedoeling dat Luc weer wordt uitgezet in de Noordzee. Wanneer dit gebeurt, is afhankelijk van de fysieke gesteldheid van Luc. Voorlopig wordt het dier verzorgd door medewerkers van SOS Dolfijn.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”1″ user=”zeezoogdieren2″ album=”es_Calais30Maart2010″]

[mappress]

bron en foto’s: zeezoogdierendatabank BMM