Bruinvis Bloemendaal

Noordwijk maandag 01-03-10, EHBZ Noordwijk werd vanmiddag gebeld voor assistentie bij een levende bruinvis.

Om 14:30 had de reddingsbrigade Bloemendaal een melding gekregen van een bruinvis op het strand ter hoogte van strandpaal 63.000. Bij aankomst lag de bruinvis in de branding. De reddingsbrigade heeft de bruinvis naar het materiaal gebouw gebracht en de eerste zorg verleent. EHBZ Noordwijk heeft het dier de verdere verzorging gegeven. Het ging om een mannentje met een lengte van 1.55cm. S.O.S Dolfijn uit Harderwijk  was ook al gewaarschuwd en onder weg naar Bloemendaal. Helaas om 16:30 overleed de bruinvis. EHBZ Noordwijk heeft het dier mee genomen. waarna die naar Utrecht gaat voor sectie. EHBZ Noordwijk bedankt de reddingsbrigade Bloemendaal voor hun zeer grote inzet om het dier te redden.
Foto’s staan op www.ehbznoordwijk.nl

E.H.B.Z. Noordwijk Kees Kooimans

[mappress]