Zeehonden Noordwijk

Noordwijk, 20-01-10 – Melding zeehond voor EHBZ Noordwijk is binnengekomen via meldkamer politie Hollands-Midden en dierenambulance Oegstgeest. De vinder zou op het strand blijven totdat EHBZ ter plaatse was. Het ging om een  jonge grijze zeehond (de witte vacht was al helemaal weg) gevonden op het strand iets ten zuiden van Katwijk. EHBZ heeft de zeehond meegenomen naar het materiaal gebouw van de reddingsbrigade Noordwijk. De zeehond heeft daar ORS gekregen en wordt overgebracht naar Zeehondencreche Lenie ’t Hart in Pieterburen.

Vanavond was er wederom weer een melding van een zeehond. EHBZ Noordwijk was nog bezig met het regelen van vervoer voor de jonge grijze huiler die ze eerder vanavond van het strand hadden gehaald. De zeehond zou ter hoogte van strand afrit 24 ( Duindamseslag) liggen. Terwijl ze daar heen reden kwam er nog een melding binnen over een zeehond. die bij Huis ter Duin voor zou liggen.Deze werd gemeld door de Marechaussee die zouden wachten tot de EHBZ ter plaatsen zou zijn.De zeehond bij afrit 24 is door de EHBZ mee genomen. En naar het materiaal gebouw gebracht van de NRB.De zeehond bij Huis ter Duin is bij aankomst weer zee in gegaan. Beide zeehondjes ( een grijze en een gewone) zijn naar de zeehondencreche Lenie ’t Hart over gebracht voor verdere verzorging.

EHBZ Noordwijk