Badkuipen voor zeehonden

foto: Salko de Wolf

Ecomare, 12 januari 2010 -Het is nood in de zeehondenopvang van Ecomare. Er komen steeds meer zeehonden bij. Ook de noodopvang breidt zich steeds meer uit. Eén van de hotels op Texel is namelijk bezig al zijn badkamers te vernieuwen. Misschien hadden zij nog wel badkuipen over voor de zeehonden.

Zwemkuipen
En dat bleek het geval. Zelfs wel een stuk of 15! En er komen er nog meer ter beschikking. Zoveel heeft Ecomare voorlopig niet nodig, maar hoofd dierverzorging Bert Hoeve heeft nu 5 kuipen opgehaald. De kuipen worden niet alleen gebruikt voor de eerste opvang. De dieren zwemmen er ook in. Niet dat zeehonden er een probleem hebben als ze niet elke dag een duik mogen nemen, maar in het water leren ze juist zelf vis eten. De dierverzorgers hoeven ze dan niet meer met de hand te voeren.

Een ‘1-zeehond kamer’
Zoals in een eerder bericht is uitgelegd, hebben de zeehonden die binnenkomen intensieve verzorging nodig. Ecomare heeft grote bassins waar veel zeehonden in kunnen verblijven, maar een dier dat pas binnenkomt moet een tijdje een eigen plekje hebben. Hij moet eerst tot rust komen en door een dierenarts bekeken worden. Hoe lang een zeehond een eigen plekje heeft is verschillend. Zijn er meer dieren van dezelfde soort en grootte, dan kunnen ze ook eerder bij elkaar liggen. Ecomare heeft normaal negen ruimtes waar de dieren in eerste instantie worden opgevangen. Met de drukte van de laatste weken zijn die plekken steeds bezet. Net als de noodopvang. Ecomare is dan ook erg blij met de badkuipen.

bron: www.ecomare.nl