Interventievoertuig voor EHBZ Velsen

20091209-ehbzvelsen-terreinvoertuigZandvoort, 9 december 2009 – Tot voor kort beschikte EHBZ Velsen  alleen over een bestelwagen waarmee niet op het strand en toegangspaden kon worden gereden. Dankzij sponsoring beschikken zij sind skort over een vierwielaangedreven terreinwagen.

Team Velsen van de Eerste Hulp Bij Zeehonden (EHBZ) heeft sinds een week een terreinvoertuig in gebruik. EHBZ-Velsen en een kleine groep mensen die zich hebben gespecialiseerd in de opvang van zeezoogdieren zoals zeehonden en bruinvissen. Ze zijn gelieerd aan Zeehondencrèche Lenie ‘t Hart en functioneren als een eerstehulpeenheid voor het gebied tussen Zandvoort en Den Helder.

Tot voor kort hadden ze alleen een bestelwagen waarmee niet op het strand en toegangspaden kon worden gereden. Alhoewel Team Velsen zeer te spreken is over de hulp die ze krijgen van de Reddingsbrigade, brandweer en politie bleek dat men in een aantal gevallen te laat kwam. Door een eigen strandvoertuig hoopt men dit te voorkomen. Het tweedehands voertuig is op vierwielaangedreven en kent een hoogteverstelling. Vanaf nu kan men zelf direct het strand op rijden. Daarnaast is het mogelijk om van badplaats naar badplaats te rijden zonder het tijdrovende omrijden via de normale wegen. Rijkswaterstaat en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij hebben hiervoor vergunningen afgegeven. De zuinig rijdende bestelwagen blijft in gebruik om opgevangen dieren weg te brengen. Zeehonden gaan naar Pieterburen, bruinvissen gaan naar Harderwijk.

Afgelopen zaterdag heeft sponsor GH van der Heijden Reklame uit IJmuiden de wagen van de nodige opschriften voorzien. De zes leden van Team Velsen krijgen de nodig ondersteuning uit Pieterburen en een paar sponsors. Toch moeten ze zelf elke maand ook nog een duit in het zakje doen. Team Velsen kan nog een aantal sponsors gebruiken. Op de website www.ehbz-velsen.nl kan men alle informatie vinden.