Bruinvis Grevelingen

DSC_8060Beste,  Op 31 oktober 2009 hoorde ik tijdens het zeilen een geluid dat ik niet kon thuisbrengen “poeh”, een aantal keren per minuut.


Na een minuut of 10 kreeg ik de Bruinvis in ’t oog die met ons aan ’t meezwemmen was. Eerst hebben mijn vrouw en ik er samen van genoten en later hebben we het met een Blackberry het in een filmpje kunnen vastleggen. Dit deed zich voor ter hoogte van Bommenende.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=L2EufxhXZTI]

Een week later, op 8 november waren we met ons motorzeiljacht op motor onderweg naar onze thuishaven Bruinisse toen we de Bruinvis zagen meezwemmen met een zeilend jacht dat uit de andere richting kwam. Ik heb onmiddelijk de motor stilgelegd en we zijn een 10 tal minuten blijven drijven. De mensen van het zeiljacht riepen dat de Bruinvis al een uur met hen aan ’t meezwemmen was. Wonder boven wonder, het zoogdier kwam naar ons toe en is rond onze boot komen spelen. Onder de boot door, buitelingen onder water op nog geen meter van onze boot, in volle snelheid wegschieten om dan weer terug te komen, zwemmend als een kurkentrekker, een andere keer op zijn rug of op zijn flank. De speelvogel was in zijn element. Toen we de motor moesten starten omdat we naar ondiep water aan ’t drijven waren, was hij weg. Nu hebben we wat betere foto’s kunnen maken omdat we deze keer wel ons fototoestel bijhadden. We zagen de Bruinvis om 13:00 ter hoogte van boei H20 in de geul Hals.

[picasa width=”600″ height=”450″ bgcolor=”#000000″ autoplay=”1″ showcaption=”0″ url=”http://picasaweb.google.com/RudiVanGelder/Bruinvis”]

Vriendelijke groeten,

Rudi.