Bruinvissen Oosterschelde

Op zaterdag 20 september 2009 heb ik vanaf mijn zeilboot op ca. 40 m afstand een groepje van 3 bruinvissen waargenomen in de Oosterschelde.

Schipper Orata

Ze zwommen om 12.40 uur met de vloed mee door het Brabants Vaarwater, ter hoogte van BV8 en gingen dus richting Wemeldinge.  Ze kwamen een paar maal gedrieën naast elkaar synchroon met de rugvin boven water, later werd dat slechts 1 exemplaar, die zich nog liet zien. De ontmoeting heeft tussen de 5 en 10 minuten geduurd. Voorzover ik kon waarnemen, hebben ze zich aan mij niet gestoord, maar hebben ook niet rond de boot “gespeeld”. Het is een genot om vast te stellen, dat deze vissoort zich weer in de Oosterschelde happy voelt en het is altijd een plezierige gebeurtenis om ze te ontmoeten.

 Met vriendelijke groet,

Schipper zeiljacht ORATA