Opvallend veel zeehondenpups op Belgische Kust

Blankenberge, 11 september 2009 – Sea Life Blankenberge heeft in augustus 10 zeehondenpups binnengekregen. Dat is heel wat meer in vergelijking met andere jaren toen er ongeveer 10 pups binnenkwamen verspreid over de periode juni-oktober.

Sea Life vermoedt dat de jonge dieren tijdens de warme zomer verstoord werden door de vele mensen aan de kust en zo van hun moeder gescheiden werden. Dat is ook de reden waarom de pups dit jaar sterk vermagerd en verzwakt zijn. Geen enkele pup die aanspoelde, woog meer dan 15 kg en kon zelfstandig eten. Zodra de pups voldoende hersteld zijn, kunnen ze terug worden vrijgelaten.

Het centrum verwacht dat ook de volgende dagen en weken nog pups zullen aanspoelen en herhaalt zijn oproep om jonge dieren, die op het strand komen zogen of uitrusten, vooral met rust te laten en zeker honden aan de leiband te houden.