Jonge Zeehonden in de Delta

2009.09.05 Zeehonden 019Vanmddag, 5 september 2009 kwamen diverse meldingen binnen van gestrande zeehonden. Een van de zeehonden werd direct ingeklaard door de Douane te Vlissingen.

Tijdens de surveillance troffen medewerkers van de Douane Vlissingen een verzwakte zeehond aan op het strand van Ritthem. De Douanier wist in een snelle sprint de zeehond te pakken en over te dragen aan de inmiddels gearriveerde EHBZ ter.  Hij of zij krijgt de naam Rinus of Marina.

Tijdens deze redding kwam er een tweede melding binnen van een zeehond op de Maasvlakte. Ook daar wisten de mensen van de EHBZ zuidwest / Dierenambulance Spijkenisse de zeehond te redden. Door de EHBZ werden beide zeehonden overgedragen aan de medwerkers van de zeehondencreche.

Het was nog niet genoeg.Op  Groede strande een dode zeehond. Ook deze werd door de mensen van E.H.B.Z. zuidwest opgeruimd.