Zeehond Wassenaarseslag

Wassenaarse slag. 19 augustus 2009 – Ook wij hebben gisteren 19 augustus om ±16:30/17:00 uur een zeehond gezien op de Wassenaarse Slag.

De zeehond die we gezien hebben op het  Wassenaarse Slag was ter  hoogte van de containers net iets naast de laatste strandpaviljoen de Golfslag. We waren van het strand naar een dichtbijzijnde zandbank gezwommen en op die hoogte maar dan zo’n 20 m verder richting Katwijk zag ik zo af en toe een glimmend zwart “vlak” naar boven komen. Eerst dacht ik dat een motorbootje dat daar eerst gevaarlijk dicht bij de kust en zwemmers aan het varen was geweest een boei of zo eruit had gegooid, maar het zwarte “vlak ” kwam maar af en toe naar boven. Ik denk dat ik z’n kop en bovenlijf gezien heb. Toen ik richting strand keek zag ik dat meerdere zwemmers het gezien hadden. Mijn vriend zag daarna nog een paar keer alleen het koppie en toen we later op de kant stonden zagen we het zwarte koppie verdwijnen richting Katwijk.

G.V