Close encounters of the third kind

Scheveningen, 13 augustus 2009 – Hendrik Jan Nederhorst had op het strand van Scheveningen een close encounter of the third kind met een zeehond. Zijn verhaal.


Rond 16:00 was ik in de zee pal voor de laatste opgang bij het Zwarte pad te Scheveningen aan het zwemmen. Ik was zo’n 50 meter van het strand op een zandbank toen ik plotseling een zeehond met zijn kop boven het water uit zag komen.

[mappress]

Eerst was het dier zo’n 15 meter van me verwijderd. Stukje bij beetje kwam het per ademhaling naar mij toe gezwommen (niet in een rechte lijn en er zaten wel een paar minuten tussen) tot uiteindelijk zo’n 3 meter van mij vandaan.
Aangezien het mijn eerste keer was dat ik zo dicht bij een zeehond in de natuur was ben ik toen een beetje terug gegaan richting het strand. Het dier bleef wel in de buurt maar hield toen wel meer afstand.

Er kwam een groepje andere zwemmers (3 heren en 1 dame Duitsers of Polen) naar mij toe en ik heb hun toen het dier laten zien. Daarna ben ik naar het strand gelopen om mijn fotocamera te halen maar het vastleggen van het dier is niet gelukt omdat daarvoor de afstand te ver was, het dier te veel een schutkleur heeft en slechts enkele seconden met haar/zijn kop boven water kwam.

melding: Hendrik Jan Nederhorst