zeehondencreche laat 200e zeehond van dit jaar vrij

Pieterburen, 11 augustus 2009 – Afgelopen dinsdag was het weer feest op Terschelling: twee zeehonden mochten terug naar hun eigen leefgebied. Dit waren zeehond nummer 199 en 200 die dit jaar door de Zeehondencrèche werden vrijgelaten.

Wat het ook bijzonder maakte, was dat het om een grijze zeehond ging die nog maar pas geleden – op 21 juli – verstrikt in een net en met heel diepe snijwonden naar de crèche gebracht was en dus ongelooflijk snel hersteld was, en om een gewone zeehond, die na ruim vijf maanden strijd tegen longwormen ook geheel genezen naar huis mocht.

Ook op Terschelling stonden ze er van te kijken. Nog maar drie weken geleden werd Don Diego gespot door Vlielander Jan Koning en van de zandbank de Engelse Hoek gehaald door Terschellinger Hessel Wiegman. Het arme dier zat met zijn kop in een stuk visnet en zijn geworstel om weer los te komen had diepe wonden veroorzaakt. Het is haast onvoorstelbaar dat de wonden na drie weken al zover geheeld waren dat Don Diego weer naar zee terug kon.
Samen met Jochem, een gewone zeehond die in de afgelopen vijf maanden een ernstig longwormprobleem had overwonnen, werd Don Diego dinsdag op de Noordvaarder vrijgelaten.

Toen de lijst werd opgesteld, bleek het te gaan om de zeehonden nummer 199 en 200. Misschien maakten de twee er daarom wel een wedstrijdje van wie het eerst bij het water aankwam. Dat won Don Diego. Op dit moment wachten nog 72 zeehonden in de crèche op hún Beautiful Day.

bron: zeehondencreche Lenie ’t Hart