Zeehondenjong Zandvoort

IMG_9743Noordwijk, 8 augustus 2009 – Vanochtend kreeg EHBZ Noordwijk een melding over een zeehond op het strand in Zandvoort.  Fotoverslag

De zeehond zou liggen  voorbij de watertoren.  Bij aankomst was Dierenambulance Haarlem al ter plaatste. Zij hadden de jonge zeehond van het strand gehaald.  Het dier – betrof een mannetje –  had een bekinfectie. Voordat  het zeehondje vervoerd zou worden kreeg het ORS toegediend door de EHBZ Noordwijk.  De EHBZ Noordwijk gaf de de jonge zeehond de eerste hulp. Door de E.H.B.Z. werden de nodige maatregelen getroffen o.a. de zeehond werd gekoeld en de temperatuur werd gemeten.  Nadat de E.H.B.Z. Noordwijk de zeehond had gestabiliseerd werd deze  overgedragen aan de mensen van de Dierenambulance  Haarlem. Zij wilden graag zelf de zeehond overbrengen naar Pieterburen, naar de Zeehondencréche  Lenie ’t Hart.  Zo hoefden de medewerkers van de zeehondecreche niet te gaan rijden.

Iedereen bedankt voor de medewerking  – E.H.B.Z. Noordwijk

[mappress]