Bruinvis Noordwijk

20090720-zandvoort-bruinvisNoordwijk, 20 juli 2009 -Vanmorgen omstreeks 06.10 uur kwam de melding binnen bij de E.H.B.Z. Noordwijk dat er een dolfijn was gestrand. Het bleek te gaan om een bruinvis. De bruinvis was nog in leven en is opgehaald door SOS Dolfijn uit Harderwijk
Noordwijk Maandag 20-07-09 Om 06.10 uur werd E.H.B.Z. Noordwijk (Rinus en Kees) gebeld over een melding van een levende bruinvis bij Bloemendaal de melding werd gedaan door de zeehondencreche Pieterburen Lenie  ’t Hart.

Bij aankomst was de dierenambulance Haarlem (Marc) al bezig om de bruinvis nat te houden, SOS Dolfijn Jolanda werd geïnformeerd.  Wij werden opgevangen door de reddingsbrigade Bloemendaal (John). Voor verdere verzorging om de bruinvis nat te houden en rust te geven.

Diverse keren werd de ademhaling gecontroleerd en het diertje nat te houden. Bij controle gaat het om een mannetje van ongeveer 80 cm. Na aankomst van de medewerkers van SOS Dolfijn werd de ademhaling en temperatuur gemeten voor transport naar Dolfinarium Hardewijk.

Met dank aan de dierenambulance Haarlem, reddingsbrigade Bloemendaal en SOS Dolfijn.

>> Fotoverslag

bron: E..H.B.Z. Noordwijk