Zeehonden de vrijheid in.

Vanuit de strandstoel zeehonden bekijken bij strandpaviljoen Zuid-Zuid-West.  Zeehondjes Diny en Skipper openen zaterdag, 11 juli 2009 om 13.45 uur  Seal Watch Beach Party in Renesse

RENESSE –  Aanstaande zaterdag, 11 juli 2009 bent u vanaf 13.00 uur van harte welkom bij strandpaviljoen Zuid-Zuid-West in Renesse. Onder leiding van Lenie ’t Hart geven de zeehondjes Diny en Skipper daar het startshot voor de Seal Watch Beach Party. Diny en Skipper zijn opgevangen in de zeehondencrèche in Pieterburen en inmiddels voldoende hersteld om weer vrij gelaten te worden.

U bent van harte welkom om met eigen ogen te zien hoe blij de twee zeehondjes zullen zijn als ze het ruime sop kiezen en op weg gaan naar hun vriendjes, die op de zandplaten voor Zuid-Zuid-West liggen.

Waarom voor de deur van strandpaviljoen Zuid-Zuid-West ?

Omdat  strandpaviljoen Zuid-Zuid-West de enige locatie in Nederland is waar u vanuit uw strandstoel zeehonden kan bekijken en omdat daar een beachvolleybal toernooi, met aansluitend een barbecue, wordt gehouden, waarvan een deel van de opbrengst naar de zeehondenopvang gaat. Ook zal de bekende kunstenaar Berrie Martens ter plekke het schilderij “Happy Seal” maken, wordt door de EHBZ  (Eerste Hulp Bij gevonden Zeehonden)  een presentatie gegeven en zal Lenie ’t Hart de eerste Nederlandse Zeehonden Telelens webcam activeren. Via www.zuid-zuid-west.nl kan een ieder die dat wil de zeehonden populatie op de zandbanken voor Strandpaviljoen Zuid-Zuid-West en Hotelcongrescentrum de Zeeuwse Stromen in hun natuurlijke habitat bekijken

De Seal Watch Beach Party wordt dus gehouden om aandacht te vragen voor de Zeeuwse zeehonden populatie en om geld te genereren voor de EHBZ, die zich al jaren belangeloos inzet voor het wel en wee van zeezoogdieren en zeehonden in het bijzonder.

De oplettende zon-, zee- en strandaanbidder zal wellicht al eens een glimp van vissende en spelende zeehonden in de Zeeuwse Stromen hebben waargenomen. En het gaat gelukkig goed met de zeehonden in de Zeeuwse Delta want in vergelijking met vorig jaar zijn er zeker 100 bijgekomen. Er leven nu naar schatting ruim 180 grijze zeehonden en 180 gewone zeehonden.

Zuid-Zuid-West en de Zeeuwse Stromen werken in dit project samen met de Camping de Julianahoeve, de strandpaviljoens de Schorpioen en Blasa Bloesa. Het project wordt ondersteund door Deltapark Neeltje Jans, dat de organisatie bij de opzet en uitvoering van het ‘Seal Watch” project met raad en daad terzijde staat.

Deel opbrengst voor de zeehonden opvang.
Vanaf 13.00 uur ’s middags start dus de Seal Watch Beach Party. Inschrijven  kan via info@zuid-zuid-west.nl of via www.zuid-zuid-west.nl. De deelnemende teams bestaan uit  4 personen. De kosten, inclusief een voortreffelijke barbecue, gevolgd door een feestavond met als centraal thema de zeehond, bedragen 25 euro per persoon. Tien procent van de opbrengst gaat naar de zeehonden opvang. De fooi, die opgehaald wordt, gaat eveneens naar de zeehonden opvang. Vanaf 18 uur gaat heel ZZW met muntjes werken. Speciale gasten kunnen dan ook onbeperkt barbecueën voor €15

Zeehonden Kunstwerken Wedstrijd
Tevens is de Seal Watch Beach Party de start  van de Zeehonden Kunstwerken Wedstrijd. Doe mee en maak een foto van je eigen zeehonden kunstwerk! Dat kan natuurlijk gewoon een foto zijn, maar ook een eigen gemaakt ‘gefotografeerd’ kunstwerk als het maar iets met zeehonden te maken heeft (bijvoorbeeld een zandsculptuur, een schelpen mozaïek, een tekening, schilderij, boetseerwerk en ga zo maar door.
Mail die foto met je persoonlijke gegevens naar info@zuid-zuid-west.nl en maak kans op een gratis overnachting op basis van half pension voor 2 personen in Hotel-congrescentrum de Zeeuwse Stromen. Die foto’s plaatsen we in een apart fotoboek op www.zuid-zuid-west.nl en www.zeeuwsestromen.nl en stellen we ten toon in de dZS en ZZW, zodat iedereen ervan kan genieten. Een deskundige jury, onder leiding van kunstenaar Berrie Martens, zal aan het einde van het seizoen de prijswinnaar(s) bepalen.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Hotelcongrescentrum de Zeeuwse Stromen 0111 462040