Ellemeetse bruinvis heeft het niet gehaald.

20090625-ellemeet-bruinvis-2Harderwijk, 26 juni 2009 – De bruinvis die donderdag bij Ellemeet gevonden werd, heeft het niet gehaald.

Een verslag door EHBZ-tersTijdens het wachten op de mensen van SOS dolfijn werden we gastvrij ontvangen in het hotel Zeeuwse Stromen. Daar kregen we alle faciliteiten om de bruinvis zo goed mogelijk te kunnen stabliseren.  We hebben omstreeks 23.45 uur de bruinvis levend overgedragen aan de mensen van SOS dolfijn. Ze waren net aan het rijden terug naar Harderwijk toen wij werden gebeld dat de bruinvis het niet had overleefd. Er waren een paar zaken die daar aan ten grondslag zouden kunnen liggen

Ten eerste de hoge ademhaling tussen de 40 en 50 stoten / 5 min. Na verloop van tijd werd dat tussen de 8 – 12 / 5 min. Dit was een te grote overgang. De temp. was goed ongeveer 36 graden Celsius. Het is ook mogelijk dat de bruinvis verdronken is als gevolg van een second verdrinkingsgeval.

In ieder geval de bruinvis zou vandaag onderzocht gaan worden over de doodsoorzaak. We krijgen daar mogelijk volgende week een voorlopige conclusie van.