2e Zeeuwse huiler gevonden

pim20de20redderEllemeet, 19 juni 2009 –  vanmorgen omstreeks 07.30 uur werd de jonge zeehond voor het eerst waargenomen.

@ foto is gemaakt door de “Screw”

Hierna was de juveniel een poos kwijt totdat er omstreeks 09.45 uur een tweede melding kwam.  Vervolgens verdween de zeehond weer, om omstreeks 12.00 uur recht voor de Straandpaviljoen “de Strandtent “op te duiken en te stranden bij hoog water.  Het personeel  (S – crew) was op de hoogte omdat de EHBZ de mensen had gewaarschuwd.  Deze waren kort in de buurt. Het bleek dat de jonge zeehond afgelopen nacht bij laag water is geboren en waarschijnlijk op het Verklikkerstrand te Renesse.  Het diertje werd gevonden te Ellemeet, aan de Brouwersdam,  nabij de Strandtent  en kreeg de naam Screw.

0_0

cgf

pim20de20redder

@ Foto’s Screw