Tinus eerste huiler in zeehondenopvang Ecomare

20090531-texel-tinusTexel, 31 mei 2009 – Zaterdag 31 mei is de eerste huiler van 2009 bij Ecomare  binnengebracht . Deze te vroeg geboren gewone zeehond woog 8,2 kg en werd gevonden onderaan de dijk bij Oudeschild  op Texel.

Hij lag half onderwater tussen de grote stenen onder aan de dijk. Eerst werd er gevreesd dat hij niet meer leefde, maar toen  hij aangeraakt werd, bleek hij een levenslustig dier is. Ook het typische ‘huilende’ geluid waarmee hij zijn moeder roept liet hij horen. Omdat de moeder niet in de buurt was, hebben we  Tinus meegenomen naar Ecomare.

Gewone zeehonden worden in de maanden juni en juli geboren met een grijze korte vacht, en kunnen dan direct zwemmen. Deze zeehond had nog zijn lange witte haren. Deze haren verliest hij normaal gesproken al in de baarmoeder, en daardoor weten we dat deze zeehond te vroeg geboren is.

Zaterdagmiddag is hij direct onderzocht door  de dierenarts en heeft hij vocht toegediend gekregen om uitdroging tegen te gaan. Vanaf zondag  start Ecomare met een voedingschema met special melk en later vispap.

Jonge gewone zeehonden krijgen 3  tot 4 weken melk van de moeder en zijn dan al zelfstandig. Soms komen ze op jonge leeftijd (6 maanden) alsnog in de problemen door longwormen.

Meer informatie over de opvang

bron: www.ecomare.nl