Seppe heeft zijn avontuur niet overleefd

20090417-pieterburen-seppedoodPieterburen, 17 april 2009 – Seppe, één van de zeehonden die een tijdje geleden uit de zeehondencreche wist te ontsnappen, werd dood teruggevonden.

Vanmorgen kwam bij de Zeehondencrèche een melding binnen van de politie in Friesland. De beheerder van het paviljoen op het Starteiland in het Sneekermeer meldde dat toeristen een een dode zeehond hadden gezien, die dreef vlakbij het starteiland. Onmiddellijk zijn een paar medewerkers van de crèche daar naar toe gegaan. Zij moesten helaas constateren dat het de ontsnapte zeehond Seppe betrof.

2009027-seppe

Seppe kon worden herkend aan het merkje-met-nummer dat hij in zijn achtervinpoot had. Toen hij uit het water werd gehaald, konden geen uiterlijke indicaties van een doodsoorzaak worden vastgesteld. Op dit moment zijn er geen verdere gegevens bekend. Seppe was waarschijnlijk al enige tijd dood; hoe lang kan slechts de patholoog vaststellen. Het dier is snel naar Pieterburen gebracht, waar specialisten op zo kort mogelijke termijn sectie zullen verrichten.

Onder de medewerkers van de Zeehondencrèche heerst verslagenheid. Op iedere melding in de afgelopen weken hebben ze gereageerd. Telkens opnieuw hebben ze vangpogingen ondernomen, omdat de zeehond rondzwom in een voor hem onnatuurlijke omgeving. Maar Seppe heeft zich nooit laten vangen. Even leek het erop dat Seppe via het IJsselmeer zijn weg naar de Waddenzee had gevonden, maar een latere melding bij het Heegermeer sloeg die hoop de bodem in.

bron: zeehondencreche Lenie ’t Hart