Jonge zeehond Maasvlakte

20090222-maasvlakte-gewonezeehondSlag Dobbelsteen, 29 maart 2009 –  De al geruime tijd daar aanwezige kleine zeehond is eindelijk gevangen.

foto Gerard van der Net

De zeehond die al weken rondzwom bij de uitlaat van de E.O.N. centrale is vanmiddag gevangen. Er waren al geruime tijd meldingen van een zeehond die met een vishaak in zijn lichaam rondzwom bij de Blokkendam, bij de uitlaat van de E.O.N. centale.

Door de mensen van de E.H.B.Z. – zuidwest tevens leden van de dierenambulance V.P.G.O. is diverse keren gepoogd het dier te vangen om het van zijn vishaak te ontdoen. Uiteindelijk is het vamiddag gelukt het dier te vangen.

De zeehond was wel bevrijd van zijn vishaak doch had op die plaats een kleine ontsteking zitten.  Bij controle bleek dat de zeewhond weer bijna op zijn geboorte gewicht zat.

Het dier is overgebracht naar de zeehondencreche Lenie ’t Hart te Pieterburen.

>> Fotoverslag