Bruinvissen Oosterschelde

Oosterschelde, 29 maart 2009 – Tijdens zeiltrips heeft Jan Dijkstra herhaaldelijk al bruinvissen gezien. Zijn verhaal.

-Beste liefhebber. Ik zeil regelmatig (mee) op zaterdag (van 9.30 tot 16.30) vanuit de haven van Kats. Tijdens lange rakken kan ik wat om me heen kijken en probeer bruinvissen te spotten. Ik let dan wel op de omgeving, maar ben ook met de zeilen en de boot bezig. Ik kan nog de volgende waarnemingen doorgeven:

  • 28 februari: een bruinvis gezien
  • 14 maart: drie bruinvissen gezien
  • 21 februari: een bruinvis gezien

Kennelijk zijn bruinvissen redelijk algemeen in de Oosterschelde.
Helaas gaan we binnenkort op de Westerschelde en Noordzee varen.
Ik begrijp via jullie site dat ze daar ook zitten, maar minder.
Ik zal in het vervolg beter opletten waar we precies zitten als ik bruinvissen zie.

Ik hoop dat jullie iets aan deze waarnemingen hebben.
Ik vond het in ieder geval leuk om ze te zien.
Met vriendelijke groeten,

Jan Dijkstra.