80 grienden gestrand

Margaret River (Australië), 23 maart 2009 – Voor de kust van Margaret River in West-Australië zijn vanmorgen 80 griendengestrand. 55 van hen hebben het niet overleefd.

Met man en macht wordt nu geprobeerd de andere walvissen nog te redden, maar er is nog maar weinig hoop dat ze het zullen halen.

Om 7u vanmorgen merkte de directie van een caravanpark in Hamelin Bay dat er walvissen aangespoeld waren. Al snel bleek dat het om liefst 80 kleine zwaardwalvissen, waaronder enkele tuimelaars, ging. Ze liggen verspreid over een afstand van vijf kilometer op het strand. Veel van de 55 dode walvissen zitten helemaal onder de schrammen omdat de kust in Hamelin Bay heel rotsachtig is.

Met alle middelen wordt nu geprobeerd de overlevende walvissen te redden. Dierenartsen onderzochten de onfortuinlijke beesten. De ‘Sea Search and Rescue’ rukte ook uit met speciaal materieel om de walvissen terug in dieper water te krijgen. Opvallend is dat een groot aantal vrijwilligers uit de streek zich aangemeld heeft om te helpen bij de grootschalige reddingsoperatie.

bron: The Sydney Morning Herald