Vervolg zeehondenreis deel 2

reis-3a-zeehondenPieterburen, 22 februari 2009 – Een hele dag lang hebben we niets gehoord van de ontsnapte zeehonden. Na Workum was er eentje in Hindeloopen gezien; die zwom richting zuid. De andere was als laatste gemeld bij Zoutkamp. Dat was op donderdag en daarna bleef het akelig stil.

Maar op zaterdagmiddag kwam er een melding vanuit Sneek (eigenlijk Offingawier) (nr 8 op de kaart)en toen kwam natuurlijk ook direct de opmerking: “Die zeehond zwemt de elfstedentocht!” Onze medewerkers waren er binnen een half uur, maar hebben de zeehond niet gezien. Hij zou vanaf die plek bij het paviljoen heel veel kanten op kunnen zwemmen.

Als er iemand is die foto’s van één van de zeehonden heeft gemaakt: asjeblieft stuur ze naar ons. Wij kunnen wel zien of het Seppe of Emma is.

De onzekerheid van een week is erg. Het zou kunnen zijn dat de zeehond die als laatste bij Zoutkamp is gezien, door het Lauwersmeer naar de Waddenzee is gegaan. Maar de zeehond die voor Friesland heeft gekozen is nog steeds onderweg. Gelukkig bellen veel mensen als er een zeehond ergens zwemt. Dit weekeinde kregen we meldingen uit o.a. Roozendaal (carnavalsstemming…), Kamperland, Schoorl, Katwijk, Delfzijl en Lauwersoog. Veel meldingen komen van de Noordzeekust, en daar kunnen “onze” zeehonden nog niet zijn.

SeppeEmma