Vervolg zeehondenreis

reis-2-zeehondenPieterburen, 20 februari 2009 – Donderdagmorgen al vroeg kwam er een melding dat er een zeehond was gezien, zwemmend langs de Snakkebuorren in Workum.

De melding was zo serieus en de locatie was zo veelbelovend, dat een flink team van de Zeehondencrèche spoorslags naar Workum toog, met vangnetten in de auto.

Helaas was dat iets te optimistisch. Hoewel in totaal drie betrouwbare meldingen de aanwezigheid van de zeehond in Workum tussen 9:00 uur en 11:00 bevestigden, was er rond het middaguur niets meer te zien. Vlakbij de sluis, waar de zeehond het laatst gezien was, werden baggerwerkzaamheden uitgevoerd, die het dier mogelijk verjaagd hebben. De vangactie moest dus worden afgeblazen en de medewerkers trokken terug naar Pieterburen.
Tegen het eind van de middag belde de havenmeester van Hindeloopen. Hem was gevraagd extra op te letten en hij meldde dat hij net had gehoord dat die middag iemand een zeehond in de jachthaven had zien zwemmen.
Dat wordt morgen het startpunt van het vervolg van deze zoekactie.