Zeehondencreche Lenie ’t Hart

ringelrobZaterdag, 14 februari 2009 – Beste mensen –  Bij ons gebeurt iedere dag wel wat. Vrijdag werd onze ringelrob vrijgelaten. Bijgaand een paar foto’s van het vrijlaten van ringelrob “Willem”.  Het was een prachtige actie.

>> Fotoverslag

Vrijdag, werden ook 6 grijze zeehonden vrijgelaten op Terschelling. Maar het nare nieuws van vandaag is dat er 3 zeehonden uit het buitenbad (reigerbad) zijn ontsnapt.  Het hek stond vanmorgen open en er waren 3 zeehonden weg. Het waren Ulbe, Emma en Seppe. Gelukkig waren ze in de laatste fase van de opvang, dus lopen ze niet direct gevaar. Ulbe werd ‘s-morgens al gezien in het kanaaltje naast de Zeehondencrèche. Het bassin ligt 10 meter van dat kanaaltje: het Pieterbuurstermaar. Gelukkig hebben we Ulbe met vereende krachten en na meerdere pogingen kunnen vangen (zie foto’s). Maar van Emma en Seppe ontbreekt nog steeds ieder spoor. We hebben overal gekeken; zijn zelfs met een kano onderweg geweest.De zeehonden kunnen in de Groningse watertjes heel veel kanten op. Ze kunnen uiteindelijk zelfs in het Lauwersmeer uitkomen en dan de  Waddenzee in. Maar we hopen ze te kunnen vangen voordat ze zover zijn. Dan hebben we controle waar ze terecht komen.  Nu kun je ook zien hoe nodig een goede afrastering is rondom het hele terrein.  Op onze beveiligingscamera’s was niets te zien.  We houden jullie op de hoogte vanuit een hectisch Pieterburen (want er  kwamen ook nog 3 zeehonden bij vandaag).

Groetjes, Lenie