zeehonden Brouwersdam

Brouwersdam, 14 februari 2009 – Ineke en Cees Bekker stuurde ons hun verhaal over zeehonden aan de Brouwersdam.


Naar aanleiding van een artikel in “wereldregio” Schouwen-Duiveland en melding op uw sitebetr. 2 grijze zeehonden Brouwersdam eerste week februari, melding Rinus van’t Hof,willen wij het volgende aanvullen.

Sinds eind december ’08 hebben wij al geregeld zeehonden in de spuikom van de Brouwersdamwaargenomen. De 2 die genoemd zijn in het artikel, geven een ware knuffel show voor aanwezige fotografen, heel aandoenlijk.

Wij hebben zelfs 1 keer ca. 6 zeehonden gezien, de 2 grote en een paar kleinere,binnen en buiten de gele afzetting van de  spuikom.

Het is ons opgevallen dat je het meeste sukses hebt om ze te zien is, als het laag water wordt en de Grevelingen aan het leeg stromen is.
Het leek ons wijs om dit niet aan de grote klok te hangen omdat je daar dan een ware stormloop naar toe zult krijgen, wat waarschijnlijk kermisachtige toestanden zal opleveren en of datgoed is voor de beestjes?

met vriendelijke groet,
Ineke en Cees Bekker