Zeehonden ontsnapt uit creche

Pieterburen, 14 februari 2009 – Vandaag is bekend geworden dat er drie zeehonden zijn ontsnapt uit het opvangcentrum te Pieterburen. Een van de drie is weer gevangen. De andere twee zijn nog zoek.

Vannacht zijn bij de Zeehondencrèche drie zeehonden ontsnapt uit een van de buitenbaden op het terrein en daarvandaan in het direct achter de crèche gelegen kanaaltje gedoken. Eén zeehond is inmiddels weer gevangen. Zeehond Ulbe zwom rond in de Pieterbuurstermaar achter de crèche, waar hij met vereende krachten door medewerkers van de Zeehondencrèche kon worden gevangen.

De medewerkers van de Zeehondencrèche zijn met man en macht op zoek naar de overige twee vermiste dieren in de Noord-Groningse wateren. Hoe de dieren hebben kunnen ontsnappen is nog niet duidelijk. Vanmorgen bleek dat een hekje van het buitenbad openstond, maar hoe het hek open is gekomen, is onduidelijk.

Nooit eerder is een zeehond op deze manier ontsnapt. Lenie ’t Hart hoopt dat de andere twee zeehonden snel gevonden worden. “We zoeken alle kanten af en proberen met een bootje naar de dieren te zoeken. Maar ze kunnen overal naar toe zwemmen, er zijn zoveel sloten en kanaaltjes hier in de omgeving. Mocht iemand de zeehonden zien, neem dan meteen contact op met de Zeehondencrèche: 0595 526 526. Wij sturen dan direct onze medewerkers om de dieren te vangen.”

Het belang van een goede beveiliging van het terrein is duidelijk. De Zeehondencrèche heeft echter  in het verleden nog niet voldoende financiële middelen gehad om dit professioneel aan te pakken.

Bron: Zeehondencreche Lenie ’t Hart