zeehonden vrijgelaten te Koksijde

Sealife Blankenberge, 21 januari 2009 – Op dinsdag 27 januari zullen medewerkers van de zeehondenopvang van Sealife Blankenberge vier zeehondjes vrijlaten. Dat gebeurt voor de eerste keer in Koksijde.

Aan het strand van Koksijde heeft zich sinds het najaar van 2008 een natuurlijke kolonie gevormd van wilde zeehonden. “De vier zeehonden werden sinds oktober opgevangen door het SEA LIFE centre in Blankenberge. De dieren kampten toen met ondervoeding, longproblemen en parasieten”, zegt Steve Vervaecke van het National SEA LIFE Marine Park. De zeehonden die dinsdag worden vrijgelaten wegen tussen de 35 en 45 kilogram en verkeren in goede gezondheid.

Ook in Nieuwpoort
Ook in Nieuwpoort is er sinds het najaar van 2008 een natuurlijke kolonie ontstaan. Met de beslissing om de zeehonden in de buurt van een natuurlijke kolonie aan onze kust vrij te laten, hoopt SEA LIFE op langere termijn de kolonies in stand te houden.

De beslissing kwam er na overleg met de bevoegde instanties Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee en het Schelde-estuarium (BMM), de Natuurwachter van de Westkust en de dierenarts van SEA LIFE.

bron: Sealife Blankenberge